Viktig information angående bokning av DVD

I takt med att användning av strömmande media har ökat har vår fysiska utlåning av film på DVD minskat. En fantastisk utveckling tycker vi, som gör att filmerna når fler användare och kan ses av fler!

Detta gör nu att vi från och med 2018 endast kommer att leverera film på DVD i de fall då filmen inte finns som strömmande i vår Mediekatalog.

Om du redan har beställt en DVD till nästa termin, som finns som strömmande, kommer den att avbokas och vi ber dig istället att spela upp, strömma filmen direkt ifrån vår Mediekatalog.

Till vissa filmer, t ex spelfilmer och äldre dokumentärer, går det inte att köpa in strömmande rättigheter och i dessa fall kommer vi fortsätta att leverera filmerna på DVD.

En annan förändring framöver är att de filmer som fortfarande kan bokas som DVD kommer att levereras i plastficka istället för i ett plastfodral. Det ger oss bättre möjlighet att skicka ut en film med post när det endast är enstaka DVD som beställts och inga andra leveranser finns till samma datum till din skola.