Utställarna förbereder sig och anmäler sig just nu till Läromedelsmässa 2019 i HÄSSLEHOLM. Här nedan kan du följa dem efterhand som de anmäler sig. Du kan förbereda ditt besök genom att läsa en kortfattad information om varje företag. Alla företag gör sitt yttersta för att erbjuda dig det bästa inom utbildning. En del företag har även en speciell händelse i sin monter under mässan. Läs mer nedan.

Anmäl ditt besök på Läromedelsmässa 2019 här. Ta med ENTRÉBILJETTEN till mässan!

Kunskapsklipp är korta utbildningsfilmklipp – ett pedagogiskt innehåll som underlättar för lärare och elever i undervisningen i grundskolan.

Rafiki/Erikshjälpen – Världen i ditt klassrum. Verktyg för värdefrågor och mänskliga rättigheter. Barns vardag i andra länder med fokus på barnkonventionen och de globala målen.

Oribi är ett företag som utvecklar rättstavningsstöd, talsyntes och ordprediktion för bl.a. PC, Mac, Google Chrome och iPad. Några kända program är Stava Rex, SpellRight, Oribi Speak och Oribi Writer.

ABA Skol är en ledande leverantör av produkter och tjänster inom den pedagogiska miljön till skola, förskola och fritidshem. Vi har den bästa kvaliteten gällande produkter, tjänster och service.

Bonden i skolan på nätet och på riktigt, lär om djur, natur och var maten kommer ifrån.

Wendick-modellen har strukturerade material för grundläggande kunskaper och färdigheter i matte och svenska. Årskurslösa kopieringsmaterial med långsam progression och tydlig layout.

Tengnäs Läromedel erbjuder läromedel med enkla och tydliga texter för förskola, grundskola, särskola, nyanlända och specialundervisning.

NE är ett ledande digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder digitala kunskapstjänster och läromedel som möter morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse.

Learn languages with Muzzy and his friends via MUZZY/HamarkFilm! Movies – Interactive games – songs – activities – teachers guide

NTF stöder pedagoger i grundskolan med hemsidan www.trafikeniskolan.se. Där finns lektionsförslag och fakta om trafik och trafiksäkerhet, tydligt kopplad till läroplan och kursplan.

Gleerups erbjuder strukturerade läromedel som är granskade, kvalitetssäkrade samt anpassade till centralt innehåll, kursplaner och kunskapskrav. Våra läromedel ska ge det bästa tänkbara stödet för framgångsrikt lärande i skolan.

Svensk Talteknologi stödjer eleven i skrivprocessen- från idé till färdig text.

Roslagstext är ett litet bokförlag med stora ambitioner. Vi ger ut historiska skönlitterära äventyrsromaner skrivna av Kim M. Kimselius. Böckerna kan läsas av både barn, ungdomar och vuxna.

Unikum är Sveriges största lärportal för samarbete mellan barn, pedagoger och föräldrar kring mål, planer, dokumentation och kvalitet. Unikum – ett unikt lärande för alla unika barn.

ILT Inläsningstjänsts mission är att på ett framgångsrikt sätt bidra till en skola där alla har möjlighet att lyckas.

Askunge Förlag ger ut läromedel i matematik och svenska, flera är riktade till elever med särskilda behov. Ett annat område som vi satsar på är problemlösning.

Ugglo är en läs- och språkinlärningstjänst för förskola och skola med 1.000 ljudbilderböcker på över 35 olika språk.

I nära samarbete med ATEA:s kunder och partners utvecklar vi lösningar som nästa generation kan vara stolta över.

Liber är ett av Sveriges ledande utbildings företag. Genom samarbete med de främsta forskarna och författarna erbjuder vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur av hög kvalitet.

Sanoma Utbildning ger ut marknadens ledande läromedel, i både tryckt och digital form. Välkommen att prata nutidens läromedel med oss.

Nypon förlag ger ut lättlästa böcker för barn, och unga. Under förlagsnamnet Vilja ger vi ut lättläst för vuxna.

Majema är specialiserade på läromedel för skolåren FK till åk 6. Vi ger ut basläromedelsserier i svenska, engelska och matematik. Vi är även ledande på planeringsverktyg.

UR Skola hittar du innehåll för alla åldrar, från förskola till högskola och inom folkbildning.

Studentlitteratur är det nytänkande utbildningsförlaget som ständigt vill förbättra lärandet, förenkla vardagen och skapa resultat.

Tryckt, blended och heldigitalt. Natur & Kultur Läromedel erbjuder kvalitetssäkrade läromedel från förskolan till gymnasiet samt vuxenutbildningen och sfi. Natur & Kultur är en stiftelse som agerar självständigt och långsiktigt. 

Studi är ett digitalt flerspråkigt läromedel som består av korta, animerade filmer med tillhörande quiz. Filmerna är baserade på det centrala innehållet i LGR11 år 9.

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, erbjuder bland annat talböcker genom Legimus, lättlästa böcker från LL-förlaget och den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor.

Mystudyweb erbjuder ett digitalt läromedel och Sveriges mest använda digitala kartläggningsverktyg för grundskola och gymnasium.

SICA Läromedel – Det naturliga valet för kul och variationsrik undervisning!

Specialerbjudande i montrarna:

ABA Skol – Vinn 2000.- En enkel frågetävling i montern.

Atea – Kom och testa nya PC- och Chromebook – modeller samt få en blick in i framtidens teknik i skolan.

Liber – Kom till Libers monter och hämta er skolas Liberlåda! I Liberlådan finns våra nyaste och bästa läromedel, alla med utgångspunkt från det centrala innehållet och utformade för att utveckla elevernas förmågor. Lådan finns för åk 1-3 och åk 4-6 och nu även för F-klass. 

LRF Skolkontakten i Skåne – Vi tittar på vårt digitala läromedel Bonden i skolan

Majemaförlaget – Kom och få en presentation av vår nya läslära Läsresan!

MUZZY/HamarkFilm AB – Ta selfies med Muzzy!

Myndigheten för tillgängliga medier, MTM – Vi berättar gärna mer och svarar på frågor om Legimus och talböcker. Du kan titta på nya lättlästa böcker från LL-förlaget och ta med dig den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor till dina elever. Vi tipsar om MTM:s Skolwebb, mtm.se/skola, där du hittar lektioner till både 8 Sidor och LL-förlagets böcker. Vi har med oss några exempel om du vill titta och ta med hem.

Mystudyweb – Mässerbjudande med bra rabatt!

Natur & Kultur – Hämta kostnadsfri kunskap! Hämta ditt eget ex av Lärarens guide till digitalare undervisning i Natur & Kulturs monter. Guiden innehåller 7 steg för att lyckas med din digitalare undervisning. Tips och inspiration från författaren, läraren och digitala experten Frida Monsén.

Oribi – Talsyntesen Oribi speak nu med OCR och än mer kraftfull ordprediktion

Sanoma Utbildning – För åk 1–3: Nu kan du titta på Robin- och Triumfböckerna – nya serier i svenska och matematik i tre olika nivåer.

Studentlitteratur – Studentlitteratur är det nytänkande utbildningsförlaget som ständigt vill förbättra lärandet, förenkla vardagen och skapa resultat för såväl lärare, studenter och elever som för våra författare.

Svensk Talteknologi – Vi visar våra verktyg för läs & skriv samt rullar på vårt fina tombolahjul där du kan vinna fina priser.

Trafiken i skolan/NTF – Hemsidan och utvalda lektionsförslag presenteras.

Ugglo – Välkommen att få en testinloggning.

Wendick Utbildning – Under mässan är det premiärvisning av ett helt nytt material i vår populära Förståelse-serie. Missa inte heller vårt Prova-på-Erbjudande i montern!

Anmäl ditt besök på Läromedelsmässa 2019 här. Ta med ENTRÉBILJETTEN till mässan!