Filtrering – vad vill du se för träffar?

Du kan filtrera dina träffar genom att klicka på de saker du önskar inkludera (klicka på ordet), t ex ämne, utförande och målgrupp. Mediekatalogen kan spara dessa inställningar om du klickar på spara-knappen. Nästa gång du loggar in är ditt valda filter kvar. Du kan ta bort alla eller delar av filtret på kryss-knapparna. Vid förändring av filter glöm inte att spara.

När du söker med sökord kan du få irrelevanta träffar, men sorterar du listan efter relevans kommer oftast det du söker högt upp i listan.

 

Sök enkelt

Ta hjälp av några färdiga etiketter, ämnesord och sökord här för att snabbt hitta det du söker – klicka här för att komma direkt till dem i Mediekatalogen:

 

Skapa en box och få snabbt fram de sökträffar du vill ha

Du kan skapa en digital katalog över det du är intresserad av, en så kallad box. Denna box uppdateras med aktuella inköp av artiklar. Ställ t ex in ett spelfilmsfilter genom att välja Media och film som ämne och därefter klickar du på Spelfilm. Sen väljer du den målgrupp som du är intresserad av. Klicka på plustecknet, namnge och du har nu skapa en box på din startsida med ditt sökresultat.

Du hittar sen dina sparade boxar på Mediekatalogens startsida. Du kan välja att ha flera boxar på startsidan.

 

Klassuppsättningar av böcker

Många önskar att låna en titel i klassuppsättning. Den möjligheten finns och för att få veta vilka titlar som finns i klassuppsättningar kan du skriva in ordet klassuppsättning i sökrutan. I brödtexten ser du hur många exemplar av boken det finns i lådan. Alla lådor där det går att få mer än 20 exemplar av samma titel räknas hos oss som klassuppsättning.

 

Boken på duken eller Läs en film

Låt bok- och filmsamtal bli en del av din undervisning. Sök läsenfilm i sökrutan för att kombinera film och böcker på ett spännande sätt! Många handledningar finns som stöd i arbetet med vårt material och dessa hittar du under respektive artikel.

 

Studielådor

Låt eleverna få känna och titta på saker från andra tidsperioder och kulturer. Fina historiska studielådor från Regionsmuseet i Kristianstad finns för utlåning, t ex om stenåldern, medeltid, romer och resande, samer eller barn i staden för 100 år sedan. Sök på studielåda i sökfältet i Mediekatalogen eller på etiketten Studielåda för att få fram lådorna som finns möjliga att boka.