Sök enkelt

Ta hjälp av några färdiga etiketter för att snabbt hitta det du söker – klicka här för att komma direkt till dem i Mediekatalogen:

 

Klassuppsättningar av böcker

Många önskar att låna en titel i klassuppsättning. Den möjligheten finns och för att få veta vilka titlar som finns i klassuppsättningar kan du skriva in ordet klassuppsättning i sökrutan. I brödtexten ser du hur många exemplar av boken det finns i lådan. Alla lådor där det går att få mer än 20 exemplar av samma titel räknas hos oss som klassuppsättning.

 

Boken på duken eller Läs en film

Låt bok- och filmsamtal bli en del av din undervisning. Sök läsenfilm i sökrutan för att kombinera film och böcker på ett spännande sätt! Många handledningar finns som stöd i arbetet med vårt material och dessa hittar du under respektive artikel.

 

Studielådor

Låt eleverna få känna och titta på saker från andra tidsperioder och kulturer. Fina historiska studielådor från Regionsmuseet i Kristianstad finns för utlåning, t ex om stenåldern, medeltid, romer och resande, samer eller barn i staden för 100 år sedan. Sök på studielåda i sökfältet i Mediekatalogen eller på etiketten Studielåda för att få fram lådorna som finns möjliga att boka.