Det är hög tid att planera en ansökan om man är intresserad av att söka bidrag till ett Skapande skola-projekt inom förskola och grundskola. Har du något kulturprojekt som du skulle vilja ha pengar till?

”Skapande skola-bidraget finns till för att barn och elever ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och för att deras möjligheter till eget skapande ska öka. Konst och kultur berikar barns och ungas liv och stimulerar deras nyfikenhet, fantasi och kreativa förmåga.” (Kulturrådet) Läs mer om möjligheterna till bidrag från Kulturrådet på deras hemsida. Undersök också om din kommun har någon egen samordnare, annars kan du själv söka dessa bidrag där. Ansökan ska vara inne innan den 7 februari 2019.

Tips! AV Media Skåne erbjuder en kostnadsfri halvdag med dokumentärfilmaren Malin Andersson med utgångspunkt i filmen Blodssystrar. Läs mer här. Kanske detta kan vara uppstarten till ett Skapande skola-projekt med vidare arbete inom filmskapande i kombination med värdegrundsarbete? Hör av er till Marie på AV Media Skåne om intresse för skolbesök av Malin finns.