Seniorwebben – nu kör vi!

Vi erbjuder våra medlemskommuner en gemensam portal för seniorer – Seniorwebben. Detta genomförs i en samverkan med två andra mediecentraler, Mediapoolen Västra Götaland AB och Mediecenter Jönköpings län.

Några av våra medlemskommuner har under 2023 provat Seniorwebben som ett pilotprojekt. AV Media Skånes direktion har med anledning av responsen från kommunerna fattat beslut om att Seniorwebben blir en del av vårt utbud framöver.

Vi vill genom Seniorwebben erbjuda ett stöd för att göra äldreomsorgen meningsfull och aktiv – där minnen och sinnen hos de äldre kan få inspireras av kultur, historia, samtal och underhållning. Befolkningen växer och människor lever längre. I takt med detta kommer det utmaningar med att möta de äldres behov. För att säkerställa att människor även i senare skeden av livet erbjuds aktiviteter och kultur som främjar deras hälsa och välmående, tänker vi att Seniorwebben kan vara en del för att nå detta.

 

Vad är Seniorwebben?

Seniorwebben är en strömmande medieplattform för seniorer på äldreboende, trygghetsboende och i hemtjänst samt för aktivitetssamordnare inom vård- och omsorgsförvaltning. Här samlas film i olika teman i syfte att inspirera, väcka minnen och skapa samtal. Tidskapslarna ger en nostalgisk resa genom kultur, historia, nöje och familjeliv. Med quiz, ordflätor och korsord triggas minnet och kunskaper kan prövas och med olika bildspel kan sinnet förflyttas genom tid och rum. Här finns också en IT-skola och man kan också få hjälp med träningsrörelser för kropp och själ.

Från och med torsdagen den 1 februari finns Seniorwebben tillgänglig för våra medlemskommuner.