VR -Virtuell verklighet

Genom att titta på VR-bilder (sfäriska fotografier) blir upplevelsen av att resa i tid och rum medryckande. Du hamnar i bilden; i rymden, i korallrevet, i vikingatiden! Undervisningen blir berörande och engagerande.

VR kan t ex användas som förberedelse, upplevelse, förstärkning, avslutning eller utvärdering av din undervisning.

RedboxVR innehåller femton mobiler och VR-glasögon samt en surfplatta. Alla enheterna har VR-appen Expeditions Pro installerad. Genom appen och lådans router styr plattan vad som visas på de femton mobilerna. I appen finns ett bibliotek som kontinuerligt byggs på med upplevelser, se några bildexempel nedan. Skapa ett konto kostnadsfritt här för att se fullständigt innehåll. Önskar du hjälp att komma igång med VR så utbildar vi i VR. Lån och utbildning av RedboxVR ingår i ert medlemsskap i AV Media Skåne. Boka RedboxVR här.

Kom gärna med förslag på appar som du önskar att enheterna har förinstallerade.

För mer information och bokning kontakta Eva Martinsson. För att få låna lådan krävs att man har sett filmen nedan eller deltagit i en genomgång av utrustningen och känner sig införstådd med hanteringen samt skriver på att skolan ansvarar för artiklarna.

 

Utbud i appen

Nedan följer några enstaka exempel på VR-expeditioner som kan upplevas via appen ExpeditionsPro. Skapa dig ett kostnadsfritt konto och se hela utbudet i webben/appen. Utbudet uppdateras kontinuerligt av appanvändare världen över och innehåller idag ca 230 olika expeditioner där varje expedition består av ett flertal sfäriska fotografier.
(De expeditioner vi är delaktiga i innehåller (AVMS) i titeln.)

Astronomi

Sväva runt i universum och närma dig solen, månen och planeterna.

Jamestown and Plymouth

Urinvånare och nybyggare i Virginia, USA.

Vikingatid (AVMS)

Upplev livet på vikingatiden i en hel vikingastad uppbyggd med dåtidens material och tekniker.

Mount Everest

Upplev omgivningen på världens högsta berg.

Mänsklig anatomi

Titta närmre på andningssystemet och se hur det ser ut i lungan.

Afrikansk safari

Titta närmre på giraffer, elefanter och lejon.

I appen ExpeditionsPro kan du också skapa egna expeditioner för egen användning eller dela med andra appanvändare i världen. För att skapa eget material kan du boka och låna 360 kamera via AV Media Skåne. Vi utbildar även i Skapa VR – Virtuell verklighet om du vill komma igång med eget skapande.

Så här kan vi t ex arbeta med eget skapande i VR:

Upplev lärande med VR