Som ni ni kanske har märkt fungerar bokningen inte optimalt just nu. I lanseringen av den nya sidan för bokning har SLI, som är vår leverantör av tjänsten, inte hunnit bli klar med Bokafunktionen. Det innebär att några funktioner inte fungerar som det är tänkt. SLI arbetar med lösningar och uppdateringar av funktionen, som förhoppningsvis kommer inom kort.

Problemen gäller främst kalenderfunktionen.

  • Kalendern föreslår första lediga tid, som kanske inte överensstämmer med er leveransdag. Klicka då på er leveransdag i den vecka ni vill låna.
  • I nuläget går det inte att boka över lov. Det kommer upp röd text: Datumintervall får inte innehålla otillåtna datum eller Du måste välja ett giltigt start och slutdatum. Ring oss eller skicka ett mail till oss där du anger titel och från vilket datum du önskar låna, samt till vilken skola den ska skickas till. Vi återkommer om bokningen går att genomföra eller inte.

Vi har även uppmärksammat att det bara går att klicka på Boka en gång när man bokar en artikel. Vill man boka samma artikel flera gånger, t.ex. om man behöver 2 boklådor för att böckerna ska räcka till alla, kan man skicka bokningen och därefter gå tillbaka till artikel och göra bokningen en gång till ELLER skriva i meddelandefältet vid bokningen att man vill ha flera lådor (ange antal).

Vi får även frågor om det går att se de bokningar som gjordes i den gamla Mediekatalogen i våras. I dagsläget vet vi inte om det kommer att gå, men det går bra att höra av sig till oss så kan vi skicka en bild på bokningarna från vårt bokningssystem. Alla nya bokningar, i nya Mediekatalogen, kan man se om man klickar på kundvagnen och därefter på Aktuella bokningar.