Digitala e- och ljudböcker

E-böcker och ljudböcker kan läsas var du än är så länge du kan koppla upp dig till internet. Pedagoger och elever har möjligheten att prova digital skönlitteratur gratis!

 

Under året 2021 har vi ett erbjudande om längre testperiod. Läs mer och anmäl intresse här.

 

Prova Läshörnan i 30 dagar

AV Media Skånes medlemmar kan prova denna tjänst kostnadsfritt i 30 dagar, genom att skaffa ett nytt temporärt konto enligt följande instruktion:

​1. Gå till www.avmediaskane.se
2. Klicka på Mediekatalog
3. Klicka på hänglåset och sedan ”Skapa konto”
4. Skriv din kommunrelaterade mailadress (se exempel nedan)
5. ”Kommun” börja skriv och klicka på: Hässleholm
6. ”Skola” börja skriv och klicka på: AVM Test Läshörnan
7. Skriv ditt namn
8. Markera att du är lärare eller elev
9. Klicka på ”Gör mig till medlem”

​Förgodkända läraradresser blir automatiskt godkända. (Krävs manuellt godkännande av oss på AV Media Skåne dröjer inloggningen.) Du får en länk skickad till registrerad mailadress där du uppmanas att skapa ett lösenord. Elever måste även fylla i årtal de är födda. Som lärare måste du, när du är inloggad på ditt AVM Test Läshörnan konto, godkänna eller neka eleverna tillgång. Detta gör du på Administrera elever. Du kan nu nå Läshörnan genom www.avmediaskane.se, Mediekatalog, Logga in.

Testkontot är endast till Läshörnan, ej beställa artiklar och ej använda Muzzy eller Creaza. För allt du eventuellt gör kommer att försvinna när ditt testkonto avslutas efter 30 dagar.

​Önskar du fortsatt tillgång till Läshörnan så kan ni sluta avtal med oss för 65 kr/licens/år + moms. Ta kontakt med Eva Martinsson.

 

Läsprojekt via AV Media Skåne

Här nedan kan du läsa hur de olika medverkande skolorna tänker använda Läshörnan som de får tillgång till kostnadsfritt under ett år.

Furutorpskolan 4-6 i Hässleholm

Vi har vårt skolbibliotek i högstadiets lokaler, idag har varje klass en liten stund varannan vecka när vi har tillgång till skolbiblioteket. Läshörnan skulle förbättra tillgängligheten till skönlitteratur för våra elever. Läs mer här.

Näsum skola 2-6 i Bromölla

Uppdaterad! Vår ambition är att ge alla våra elever den bästa möjligheten till bra litteratur. Det är ibland svårt att hitta ett stort utbud till flera elever samtidigt. Här ser vi en fantastisk möjlighet att utvidga detta utbud och bjuda in fler i läsandets förtrollade värld. Läsa – uppleva och diskutera gemensamt. Läs mer här.

Fredsdalsskolan 4-6 i Simrishamn

Uppdaterad! Simrishamns kommun har tillgänglig lärmiljö och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som prioriterade utvecklingsområde detta läsår. Läshörnan och dess möjlighet till ett rikt utbud av e-böcker ligger väl i linje med dessa mål. Läs mer här.

Göingeskolan 7–9 i Östra Göinge

Uppdaterad med utvärdering! På vår skola går en del läsovana elever, elever med utländsk bakgrund, och några elever som älskar läsning – precis den blandning av elever som de flesta skolor känner igen sig i. För alla dessa elever känns Läshörnan som ett bra komplement till fysiska böcker. Läs mer här.

Villaskolan 4-6 i Kristianstad

Vår tanke med läshörnan är att vi vill kunna erbjuda eleverna att möta litteratur även i den digitala världen, vilket vi hoppas kommer öka läslusten. Tillgången till ett digitalt bibliotek… Läs mer här.

Haganässkolan 3-6 i Åstorp

Uppdaterad! Med hjälp av Läshörnan, som kommer komplettera skolbiblioteket, kommer flera elever att kunna läsa samma bok samtidigt. Detta kommer att utnyttjas för gruppläsning och för klassuppsättningar så att lärarna får bättre möjligheter att jobba med de olika lässtrategierna… Läs mer här.

Gudmuntorps skola 4-6 i Höör

Vår tanke med projektet ”Läshörnan” är att ge eleverna på skolan tillgång till ett större utbud av litteratur. Som liten landsbygdsskola med långa avstånd till kommunbiblioteket är vår tillgång till litteratur starkt begränsad… Läs mer här.

Lindesborgsskolan 3–6 i Tomelilla

Uppdaterad! En fördel vi tror oss se är att ge elever meningsfulla “nya alternativa” sätt att använda sina datorer samtidigt som man läser böcker. En annan fördel tror vi är många elever kan läsa samma bok samtidigt utan att skolan behöver skaffa klassuppsättningar… Läs mer här.

Rebbelberga skola 4-6 i Ängelholm

Uppdaterad med utvärdering! Med läshörnans provlicenser ser vi ett sätt att erbjuda läsning i digital form, var eleverna än befinner sig. Att inloggningen fungerar såväl i skolan som hemma är ett stort plus. Läs mer här.

Centralskolan 7-9 i Perstorp

Uppdaterad med utvärdering! Genom detta projekt skapar vi möjlighet för läsning med elever på fler sätt än tidigare. Projektet skapar möjlighet för digital läsning för samtliga elever vilket vi hoppas kommer skapa ett ökat intresse för läsning hos eleverna. Läs mer här.

Frostaskolan 3–6 i Hörby

Uppdaterad med utvärdering! Vi hoppas att Läshörnan ska ge våra elever möjlighet till ett skolbibliotek tillgängligt dygnet runt. Ett skolbibliotek där man kan få hjälp att välja bok… Läs mer här.

Parkskolan 4-9 i Osby

Uppdaterad med utvärdering! “För att främja läsintresset, öka läsförståelsen och stimulera fantasin hos våra elever ser vi Läshörnan som ett fantastiskt komplement till vårt skolbibliotek” Läs mer här.

Korsavadsskolan 7-9 i Simrishamn

Uppdaterad med utvärdering! Generellt ser lärarna fram emot att en och samma bok kan läsas av flera elever samtidigt, antingen i helklass eller i grupper. Läs mer här.