Läromedia välkomnar till en inspirerande eftermiddag, för alla lärare och pedagoger i förskola, grundskola och gymnasiesärskola.

AV Media Skåne finns på plats den 7 mars på Kristianstad Arena och den 28 mars på HBG Arena i Helsingborg! Varmt välkomna till vår monter för att prata film, teknik och litteratur – vi visar gärna vad som finns för dig hos oss!
 
 

Allt är gratis, men föranmäl ditt besök!

Ett bättre tillfälle att på bara en eftermiddag få full koll på hela läromedelsutbudet, lyssna på en tankeväckande föreläsning och inspireras till ett bättre jobb – det är svårt att hitta! Anmäl dig redan idag!

Eftermiddagen rivstartar med en inspirerande föreläsning av Johan Unenge kl 13.45. Samma föreläsning hålls även kl 15.30. Välj den starttid som passar dig bäst! Under hela eftermiddagen håller bokmässan, med både läromedel och skönlitteratur, öppet.

Allt är gratis, men man önskar att du anmäler dig via länkarna här:

Föranmälan till Kristianstad
Föranmälan till Helsingborg
 
 

Bokmässa med ännu större utbud!

På plats finns även Sveriges ledande läromedelsproducenter med såväl nyheter som storsäljare. Likaså presenterar flera skönlitterära förlag sitt inspirerande sortiment. Här kan du botanisera fritt, jämföra alternativ och välja det material som passar din undervisning allra bäst.

För alla lärare och pedagoger i förskola, grundskola och gymnasiesärskola.

 

Föreläsning: Alla vill vara läsare – egentligen Föreläsare Johan Unenge

Johan Unenge, författare, illustratör, manusförfattare och Sveriges första läsambassadör berättar om hur alla skolans lagdelar gemensamt kan få igång läslusten i klassrummet.

Diskussionen om läsning i skolan är högljudd.
Är det för sent? Behövs läsningen ens?

Utan bra läsförmåga drabbas eleven i alla ämnen och problemen förstärks för varje ny termin. Det här förstår både lärare och elever. Men rädslan för att misslyckas kan få oss att sluta försöka och värsta fall identifiera sig med att vara utom räddning. Prestige, grupptryck, läskultur – allt detta påverkar eleverna. Vägen till att skapa lust och vilja att lära kräver en trygg miljö, genomsyrad av nyfikenhet och engagemang. Att läsa är en förmåga som kräver träning, träning och åter träning. För vissa är det svårare än för andra. Men alla kan, och alla vill, bli läsare.

 

Tipsa dina kollegor!

Vill du tipsa dina kollegor? Skriv ut eller mejla information om mässan:

PDF för utskick eller för utskrift