Informationsmaterial

Här hittar du informationsmaterial som berättar om vår verksamhet och sådant som kan kopplas till den. Ta del av materialet som användare av våra tjänster och använd det gärna också för att sprida informationen vidare på era skolor. Våra tjänster är redan betalda i alla våra medlemskommuner och vi vill att så många som möjligt, såväl personal som elever, ska få möjligheten att använda dem!

 

Presentation

Vill du som t ex skolledare, politiker eller personal berätta om vad ni har tillgång till genom AV Media Skåne finns här en färdig presentation som ni gärna får sprida, dela eller använda att utgå ifrån. Presentationen finns här nedladdningsbar i pdf-format.

 

Broschyr

Här hittar du vår broschyr – Din resurs i skolan. Broschyren får du gärna använda i utskick av information till kollegor, föräldrar eller någon annan som kan vara intresserad av våra tjänster och verksamhet.

Du kan också beställa ”Din resurs i skolan” av oss, skriv i så fall till kontakt@avmediaskane.se.

 

Tips på fler användbara broschyrer

Nedan hittar du fler användbara broschyrer med information/undervisningsmaterial för skola gällande film på olika sätt, MIK och våra digitala tjänster samt utbud i Mediekatalogen.

Hur kan man som lärare använda film i sin undervisning? Vad menas med upphovsrätt? Hur kan man arbeta med bilders budskap? Hur beter man sig på nätet och arbetar källkritiskt? Vad kan Mediekatalogen erbjuda för tillvalsjänster? Med mera, med mera…

 

Film

Filmborgarmärket – Publikation om Filmborgarmärket, en utmaning för lärare som vill arbeta med MIK och bättra på elevernas visuella läskunnighet.

Malin Andersson Film – Information om skolbesök av producenten och regissören till filmen Blodssystrar.

Filmpedagogik – så funkar det! – Publikation där Svenska filminstitutet har samlat elva enkla, roliga och effektiva filmpedagogiska övningar. Övningarna kräver ingen avancerad teknisk utrustning, funkar för alla elevers åldrar och förutsättningar och kan utföras i klassrummet.

Eduklips – Information om vad utbildningsklipp är och hur det kan användas i skolan. Eduklips utbud finns i vår Mediekatalog.

Filmer som berör och sprider kunskap – Information från Kunskap & Upplevelse om aktuella utbildningsfilmer och spelfilmer i vår Mediekatalog – filmer att användas i skolan!

Materialet – Filmserien Materialet från Film och skola hjälper elever att nå mål inom NO, teknik, kemi och fysik. Du hittar den i vår Mediekatalog!

Maskinen kroppen – Hur samverkar de centrala funktionerna i kroppen och vad händer i kroppen när det sker? Detta och mycket mer hjälper Eva oss att få svar på via sina pedagogiska modeller. Du hittar serien Maskinen kroppen från Film och skola i vår Mediekatalog!

Internationella händelser – Den amerikanska serien Internationella händelser från Film och skola belyser globala händelser med en reflekterande blick och utifrån flera länders perspektiv. Serien finns i vår Mediekatalog!

Earth savers – Med glimten i ögat upplyser serien Earth Savers från Film och skola oss om planetens tillstånd för att väcka ett enga- gemang hos var och en. Vad kan du själv bidra med? Du hittar serien i vår Mediekatalog!

Brottsligt – Vem begår brott och varför? Den lärorika serien Brottsligt från Film och skola får oss att fundera på om allt från våra grundlagar till polisens fotarbete och brottsoffers oro – du hittar serien i vår Mediekatalog!

Inblick i världsreligionerna – Information om en svenskproducerad filmserie i religion för mellanstadiet och högstadiet från Hamark Film.

Upptäck Sverige/ Upptäck Norden – FilmProarte, Hamark Film, Hamark Produktion, MNM samt Medix visar sina två serier i geografi – Upptäck Sverige och Upptäck Norden.

Kina – ett komplext tangram – I denna serie från Hamark Film berättar man om olika geografiska platser i Kina och fokuserar olika centrala teman.

Bibelhistorier – en animerad serie för yngre barn – I serien Bibelhistorier från Kunskapsmedia lär du dig om historier ur Bibeln på ett enkelt sätt genom korta animerade filmer!

Nordiska sagoberättare – korta filmer om nordiska barnboksförfattareFilmserie från Kunskapsmedia att kombinera med böcker från de olika författarna i serien.

 

Böcker

Boklådor för förskola – Här hittar du boklådor för förskolan. Boka i Mediekatalogen!

Boklådor för åk F-3 – Här hittar du  boklådor för de yngre åldrarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!

Boklådor för åk 4-6 – Här hittar du boklådor för mellanåldrarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!

Boklådor för åk 7-9 – Här hittar du boklådor för ungdomarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!

 

Teknik

Teknik för utlåning – Här hittar du teknik vi har för utlåning i Mediekatalogen, som t ex robotar av olika slag!

 

Andra digitala tjänster

Muzzy Club – Information om ett digitalt språkläromedel med figuren Muzzy som huvudperson. Muzzy finns i vår Mediekatalog.

Creaza – Information om ett webbaserat programpaket som innehåller program för skapande av tankekartor och serier med film och ljud.

 

MIK

Vad är sant på nätet? – Statens Medieråd har tagit fram ett digitalt verktyg fyllt med diskussionsfrågor, övningar och färdiga lektionspaket om källkritik, vinklade budskap och våra relationer på nätet.

Du finns – men syns du? – Pedagogiskt material från Statens Medieråd som visar hur vi ständigt kommunicerar med bilder och hur vi behöver analysförmåga för att kunna demaskera och förstå bilders budskap. Tränar vi på att läsa bilder blir vi bättre på att analysera, förstå och problematisera det vi ser.