Asynja

Tillsammans har Elisabeth Östnäs och Lina Neidestam skapat en episk berättelse om hämnd och vänskap bland barnsoldater i ett ogästvänligt Birka, för 9-12 år. Läs och lyssna på de av vikingatiden inspirerade böckerna i AV Media Skåne E-bib.

Blodshämnd … någon är ansvarig för att min familj är död och det är min plikt att leda dem till Valhall. Om ingen straffas för detta kommer min bror att gå vilse, far och mor också. Det är jag som måste straffa den som dödat dem. Jag vill inte, men jag måste hämnas. 

Om du hjälper mig med detta, så hjälper jag dig… Det är så det fungerar. Tjänster och gentjänster. Gåvor och gengåvor.

Pär Sahlin har för Bonnier Carlsén arbetat fram en lärarhandledning.

 

RedboxVR

Förutom alla filmer och litteratur du och dina elever har tillgång till via AV Media Skåne kan ni även uppleva vikingatid på ett berörande och engagerande sätt – VR. Upplevelsen av att resa i tid och rum är medryckande. Du hamnar i vikingatiden!

Tillsammans med Fotevikens Vikingamuseum har vi skapat VR-expeditionen Vikingatid (AVMS). Det finns ytterligare en expedition om Vikingatiden och båda är väldigt användbara och kompletterar varandra bra. Expeditionerna finns i den kostnadsfria appen ExpeditionsPro som med fördel kan användas via vår utrustning RedboxVR.

VR-upplevelsen kan användas som inledning, arbete, kontrolluppgift, avslutning eller repetition av ert arbete med vikingatiden.

 

Kommentar från en VR-låntagare:

Allt fungerar toppen. Barnen (och vuxna) är i extas!