Se Maria Wimans föreläsning på AV Media Skånes Facebook.

Värdeskapande undervisning – Elevtid som blir viktig på riktigt

Föreläsning kl. 13.00 – 14.00 för personal inom förskola – årskurs 9 (+ gymnasium)

Maria tröttnade på att kasta elevarbeten i skolans pappersinsamling och insåg att undervisningen behöver en ny infallsvinkel för att skapa motiverade elever. Nu utgår undervisningen från att skapa ett värde för någon annan. Det kan vara att skriva en saga för ett barn i förskolan, att intervjua äldre personer, att ta diskussioner med politiker mm. Det viktiga är att utgå från att någon utanför klassrummet har en förväntan på resultatet av elevens arbete. Elevernas skoltid blir viktig på riktigt. Det gäller att skapa en motivation och ett engagemang som sträcker sig långt utanför klassrummets väggar. Här skapas aktiva samhällsmedborgare med driv och jävlar anamma!

Maria blandar forskning med egna erfarenheter och tar er med på en resa som blandar skratt med allvar och får er att inse att ingenting är omöjligt om man tar elevernas idéer och kreativitet på allvar. Med hjälp av verkliga mottagare utanför klassrummet, en gnutta mod, digitala verktyg och ett inkluderande arbetssätt blir skolan viktig på riktigt!

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, som just nu undervisar högstadiet på Östra grundskolan i Huddinge. Hon har även undervisat årskurs 4 – 6.

Utmärkelser

2016 Årets pedagog i Huddinge
2017 Huddinges pris för entreprenörskap
2017 Lärarförbundets utmärkelse ”Årets punkare i skolvärlden”

Tillsammans med sina elever vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset.

Hyllad av John Steinberg!

 

Inför ditt besök

Läs hela mässprogrammet, planera ditt besök och anmäl dig r. Ta med ENTRÉBILJETTEN till mässan!