Arbeta med film | Tema och aktuella händelser | Nya filmer

 

Utbildningsfilm

Vi erbjuder dokumentärfilm, spelfilm, faktafilm och UR-program med institutionella rättigheter, film som du kostnadsfritt och lagligt får visa i undervisningssyfte. Du kan välja mellan att strömma media, då kan du titta på film direkt i vår Mediekatalog, eller boka dvd via webben och få dem levererade till din skola. Här kan du också läsa mer om hur vi köper in film till vår Mediekatalog – Policy vid inköp av media.

 

SDF – Sveriges distributörer av Institutionell Film

Som mediecentral samarbetar vi med och köper endast in film från filmbolag som distribuerar utbildningsfilm med institutionella rättigheter.

SDF, Sveriges Distributörer av Institutionell Film, är en branschorganisation som arbetar med produktion och distribution av film inom den institutionella sektorn, t.ex. skolor, sjukhus, bibliotek och organisationer. Nästan all film som köps in till vår Mediekatalog är distribuerad av filmbolag som är medlemmar av denna organisation.

Läs mer om SDF:s information om visningsrätt i skolan på skolfilm.com.

 

Önskemål om film

Om du önskar en speciell film eller tycker att det saknas film inom en viss genre eller i ett visst ämne tar vi tacksamt emot ditt önskemål. Mejla Marie eller Anna om vad du önskar. Du kan också använda vårt kontaktformulär. Önskar du speciell titel skriv då gärna några rader med en motivering om hur den kan vara användbar i pedagogiska sammanhang eller i undervisningssyfte. Vi undersöker vidare om det finns visningsrättigheter för skolvisning gällande ditt önskemål eller om vi kan hitta något annan film som skulle kunna passa.

 

Se, samtala, skapa

Se, samtala, skapa – en film fri att använda för att inspirera andra att arbeta mer med film i skolan!

 

Källa: Svenska Filminstitutet