Digital kompetensutveckling inom MIK och IKT

– för skola och förskola, med start den 12 september!

Under läsåret 2022/2023 genomför mediecentralerna i södra Sverige ett gemensamt pilotprojekt som vi kallar Digital kvart. Här vill vi dela med oss till varandra av olika expertkompetenser inom digitalisering på ett tillgängligt och roligt sätt. Med korta 15-minutersfilmer inom digitaliseringen, MIK och IKT-frågor vill vi sänka digitala trösklar och inspirera pedagoger!

 

Digitalkvart.se

På sajten Digitalkvart.se hittar du en mer utförlig beskrivning om varje ”digital kvart”, vad den handlar om och till vilken eller vilka målgrupper innehållet kan användas.

Projektet är ett samarbete mellan IKT-pedagoger hos AV-Media Kronoberg/Region Kronoberg, Mediapoolen Västra Götaland, AV Media Skåne, Mediacenter Jönköpings län och GR Utbildning Göteborgsregionen.

 

Höstens program

Spelifiering och textäventyr

– släpps i september!

Med textäventyr får eleverna ett verktyg som sätter fart på fantasin och skrivglädjen. Plötsligt smattrar tangenterna i klassrummet!

Digitalt escape room

– släpps i oktober!

Låt dina elever lösa mysterium och problem, träna samarbete och klara utmaningar tillsammans i digitala escape rooms. Lär dig att bygga escape rooms i OneNote.

Musikens påverkan av filmupplevelsen

– släpps i oktober!

Musiken skapar stämning, förstärker stämning, påverkar vad vi upplever och ger ledtrådar till filmtittaren. Men hur går det till?

Datasäkerhet

– släpps i november!

Jag har inget att dölja, så resonerar många när det kommer till den data vi delar med oss av till sociala medier. Men är det ett förhållningssätt som håller i den digitala världen?

Deep fake och digital källkritik

– släpps i november!

Vad är fake och vad är äkta? Det blir allt svårare för oss att avgöra avsändare av olika budskap.

Styr hjärna och tankeförmåga med virtuell verklighet

– släpps i december!

I denna digitala kvart inspireras du att med hjälp av sfäriska bilder och VR att skapa undervisning som påverkar.