AV Media Skånes digitala goodiebag!
Det mesta av materialet här kommer även att finnas hos oss på mässan och då bjuder vi även på överfallslarm, penna och godsak – så långt lagret räcker!
I vår monter på Läromedelsmässa 2019, och på följande länkar, hittar du alltså ”gott och blandat” vad gäller användbara broschyrer med information/undervisningsmaterial för skola. En blandning av material om film på olika sätt, MIK, våra digitala tjänster samt om böcker, teknik och filmer i Mediekatalogen. Hur kan man som lärare använda film i sin undervisning? Vad menas med upphovsrätt? Hur beter man sig på nätet och arbetar källkritiskt? Vad kan Mediekatalogen erbjuda för digitala tjänster och vad finns där att boka? Med mera, med mera…
Film
Filmborgarmärket – Publikation om Filmborgarmärket, en utmaning för lärare som vill arbeta med MIK och bättra på elevernas visuella läskunnighet.
Malin Andersson Film – Information och erbjudande om skolbesök av producenten och regissören till filmen Blodssystrar.
Filmpedagogik – så funkar det! – Publikation där Svenska filminstitutet har samlat elva enkla, roliga och effektiva filmpedagogiska övningar. Övningarna kräver ingen avancerad teknisk utrustning, funkar för alla elevers åldrar och förutsättningar och kan utföras i klassrummet.
Eduklips – Information om vad utbildningsklipp är och hur det kan användas i skolan. Eduklips utbud finns i vår Mediekatalog.
Filmer som berör och sprider kunskap – Information från Kunskap & Upplevelse om aktuella utbildningsfilmer och spelfilmer i vår Mediekatalog – filmer att användas i skolan!
Materialet – Filmserien Materialet från Film och skola hjälper elever att nå mål inom NO, teknik, kemi och fysik. Du hittar den i vår Mediekatalog!
Maskinen kroppen – Hur samverkar de centrala funktionerna i kroppen och vad händer i kroppen när det sker? Detta och mycket mer hjälper Eva oss att få svar på via sina pedagogiska modeller. Du hittar serien Maskinen kroppen från Film och skola i vår Mediekatalog!
Internationella händelser – Den amerikanska serien Internationella händelser från Film och skola belyser globala händelser med en reflekterande blick och utifrån flera länders perspektiv. Serien finns i vår Mediekatalog!
Earth savers – Med glimten i ögat upplyser serien Earth Savers från Film och skola oss om planetens tillstånd för att väcka ett enga- gemang hos var och en. Vad kan du själv bidra med? Du hittar serien i vår Mediekatalog!
Brottsligt – Vem begår brott och varför? Den lärorika serien Brottsligt från Film och skola får oss att fundera på om allt från våra grundlagar till polisens fotarbete och brottsoffers oro – du hittar serien i vår Mediekatalog!
FilmNytt Vårterminen 2019 – Filmcentrum informerar om en mängd matnyttiga saker såsom, filmtips, olika pedagogiska verktyg, information om Filmborgarmärket samt deras Skapande skola-verksamhet.
Inblick i världsreligionerna – Information om en svenskproducerad filmserie i religion för mellanstadiet och högstadiet från Hamark Film.
Upptäck Sverige/ Upptäck Norden – FilmProarte, Hamark Film, Hamark Produktion, MNM samt Medix visar sina två serier i geografi – Upptäck Sverige och Upptäck Norden.
Kina – ett komplext tangram – I denna serie från Hamark Film berättar man om olika geografiska platser i Kina och fokuserar olika centrala teman.
Bibelhistorier – en animerad serie för yngre barn – I serien Bibelhistorier från Kunskapsmedia lär du dig om historier ur Bibeln på ett enkelt sätt genom korta animerade filmer!
Nordiska sagoberättare – korta filmer om nordiska barnboksförfattare – Filmserie från Kunskapsmedia att kombinera med böcker från de olika författarna i serien.
Gratis film? – Material från upphovsrätt.nu, om upphovsrätten och om möjligheten att leva på sitt skapande.
Böcker
Boklådor för förskola – Här hittar du de senaste boklådorna för förskolan. Boka i Mediekatalogen!
Boklådor för åk F-3 – Här hittar du de senaste boklådorna för de yngre åldrarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!
Boklådor för åk 4-6 – Här hittar du de senaste boklådorna för mellanåldrarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!
Boklådor för åk 7-9 – Här hittar du de senaste boklådorna för ungdomarna i grundskolan. Boka i Mediekatalogen!
Teknik
Teknik för utlåning – Här hittar du teknik vi har för utlåning i Mediekatalogen, som t ex robotar av olika slag!
Tillvalstjänster
Muzzy Club – Information om ett digitalt språkläromedel med figuren Muzzy som huvudperson. Muzzy finns i vår Mediekatalog. Kika även i Muzzy Club Guide.
Kikora – Information om nivåindelade uppgifter för grundskolan i olika uppgiftssamlingar inom matematik.
MatteTrion – Information om MatteTrion: Digitala diamantdiagnoser, GeoGebra-start och MatteMaraton.
Creaza – Information om ett webbaserat programpaket som innehåller program för skapande av tankekartor och serier med film och ljud.
MIK
Vad är sant på nätet? – Statens Medieråd har tagit fram ett digitalt verktyg fyllt med diskussionsfrågor, övningar och färdiga lektionspaket om källkritik, vinklade budskap och våra relationer på nätet.
Du finns – men syns du? – Pedagogiskt material från Statens Medieråd som visar hur vi ständigt kommunicerar med bilder och hur vi behöver analysförmåga för att kunna demaskera och förstå bilders budskap. Tränar vi på att läsa bilder blir vi bättre på att analysera, förstå och problematisera det vi ser.
Ordet är fritt – men behöver du säga allt du tänker? – Seriebok från Statens Medieråd med ett nytt sätt att berätta om flickors och kvinnors utsatthet på nätet. Boken skildrar näthat och sexism med hjälp av humor.