Boktips

Här tipsar vi om några titlar du kan låna via oss. I Världslitteratur kan det förekomma enstaka titlar i övrigt är det tips på klassuppsättningar vilket innebär att du kan låna 20 eller fler likadana böcker via Mediekatalogen.

 

SPLEJ sammanställning

Torsten Bengtssons bokserie bygger på att fyra ungdomar startat youtubekanalen SPLEJ – Studio Peo, Lollo, Ester och Jamal. Förutom spänning, humor, vänskap, kärlek, mångfald och internet stöter ungdomarna i varje bok på ett viktigt verklighetsförankrat samhällsproblem som de löser och rapporterar om på sin youtubekanal. Se sammanställningen här.

Världslitteratur

Koppla skönlitteratur med övriga skolämne! Här hittar du skönlitteratur kopplat till olika platser i världen. Alla böcker kan du låna via Mediekatalogen. En del av titlarna har vi i klassuppsättning. Kom gärna in med tips på böcker! Kartan fylls på kontinuerligt. Håll koll här.

Min hemliga tvilling

En dag upptäcker Leia av en slump en robot som ligger på pingisbordet i ett låst rum i källaren. Leias föräldrar jobbar med AI (artificiell intelligens)… Min hemliga tvilling är en tänkvärd, rolig och dramatisk berättelse, inspirerad av Mary Shelleys Frankenstein, som utspelar sig i ett nu där teknikutvecklingen kommit lite längre. Det handlar om vänskap, syskonskap och om vad det är att vara människa. Boka boklådan här.

Splej

I bokserien Splej finns det gott om stoff för diskussioner i klassrummet och hemma om flera viktiga och ständigt aktuella ämnen som vänskap, kärlek, död och nutidsproblematik. Se mer Alla boktitlarna; Mysteriet på kyrkogården, Mysteriet med tomterånarna, Mysteriet i den döda skogen, Mysteriet i skräckens hus, Mysteriet med smitarna, Mysteriet med fuskarna, Mysteriet med häxan, Mysteriet med den försvunna tjejen samt Mysteriet med den hemska sanningen finns att boka här.  

 

SPLEJ – Mysteriet med fuskarna

Fixade matcher – ett fall för SPLEJ! Peos grannhus har varit till salu, men ingen har köpt det. Nu hyrs det ut till två fotbollsspelare. De är bröder, proffs och spelar med BK – Bollklubben. Se mer Se studiehandledning och boka boklådan här.

Önskemål om litteratur

Saknar du en boktitel i klassuppsättning kan du mejla Eva ditt önskemål. Om möjlighet finns att köpa in böckerna önskar vi på AV Media Skåne ta del av det arbetsmaterial ni eventuellt producerar under användningen av böckerna. Arbetsmaterialet kommer att publiceras så andra låntagare kan använda det via vår Mediekatalog i samband med förberedelse och lån av boklådan.