Så här tänker Näsum skola 2 – 6 i Bromölla om Läshörnan som de har tillgång till i ett år via AV Media Skåne.

Vår skola heter Näsum skola och den ligger i norra delen av Bromölla kommun. Det är en ganska liten skola med ca 190 elever i klasserna 0-1 till åk 6.

Vi på vår skola jobbar mycket med att läsa skönlitteratur i smågrupper i varje klass. Detta har vi gjort under väldigt många år. Vår ambition är att ge alla våra elever den bästa möjligheten till bra litteratur. Det är ibland svårt att hitta ett stort utbud till flera elever samtidigt. Här ser vi en fantastisk möjlighet att utvidga detta utbud och bjuda in fler i läsandets förtrollade värld. Läsa – uppleva och diskutera gemensamt. Vi vill också öka den digitala kunskapen för alla. Vi jobbar på detta sätt redan från årskurs 2. Vi vill därför innefatta åk 2, 3, 4, 5 och 6 i detta arbete.

Det vore fantastiskt om man kunde få ännu fler att hitta in i bokens värld, om man kan använda sig av sina digitala verktyg.

 

Synpunkter från Näsum skola 22 maj 2019

Vi har elever som gillar att läsa på skärm, men också många som inte tycker om det. Den största fördelen är att man kan välja fritt bland böcker och alla har sin egen. Det negativa är att inte ha boken i ”bokform”.

Vi skulle gärna vilja prova ett år till, men kanske inte till lika många elever som nu. De yngre har inte den behållningen av läsandet.  Vår ambition att läsa många olika böcker finns, men det är inte alltid eleverna hinner. Utbudet är fantastiskt och vi kan verkligen välja och vraka. Tillgången av datorer är också begränsad. (Bilden överst på webbsidan är omslagsbild från Kristina Ohlssons Zombiefeber, formgivare: Niklas Lindblad. Zombiefeber är en av alla böcker som har lästs digitalt på Näsum skola.)

 

Här kan du skapa ett testkonto och läsa hur de olika medverkande skolorna tänker använda Läshörnan som de får tillgång till kostnadsfritt under ett år.

Hör av dig till Eva Martinsson på AV Media Skåne om du har några frågor!